Antoine Lehebel wint de wedstrijd "Beste Sommelier van België 2014-2015"

Antoine Lehebel (Restaurant Villa Lorraine) werd op zondag 12 oktober verkozen tot de “BESTE SOMMELIER VAN BELGIË 2014-2015”.

De wedstrijd werd georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde, VVS (Vereniging Vlaamse Sommeliers) en de Gastronomische Club Prosper Montagné. Er is dus nu één nationale wedstrijd en één nationale sommelierstitel.

De wedstrijdjury bestond uit een 15-tal professionals, nationaal en internationaal (zowel sommeliers als vakpers). De finalisten moesten enkele opdrachten uitvoeren zoals het uitschenken van een fles champagne volgens de regels van de kunst, uitleg in verband met de combinatie wijn-gerecht, het decanteren van een rode wijn, herkenning van drie wijnen en zes verschillende dranken, het opsporen van fouten op een wijnkaart en het beantwoorden van een vraag in een vreemde taal. 

De winnaar van de wedstrijd  “Best Sommelier of Belgium” mag ons land vertegenwoordigen op de internationale wedstrijden ‘Beste Sommelier van Europa’ en ‘Beste Sommelier van de Wereld‘.  

                                               ©1952-2016 • Club Prosper Montagné

Comments