Bekendmaking van het wedstrijdthema van de Prijs Prosper Montagné 2017

Jean-Baptiste Thomaes, chef-kok van het tweesterrenrestaurant Château de Mylord in Ellezelles, maakte vandaag het thema bekend van de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2017’. De Prijs Prosper Montagné’ is de bekendste maar ook de moeilijkste kokswedstrijd van het land. Het prestigieuze concours wordt voor de 64ste keer georganiseerd. Wie wil meedingen naar de titel van ‘Eerste Kok van België’, kan zich inschrijven tot 15 juni 2016. 

De organisatie van het concours ‘Eerste Kok van België’ is in handen van de Gastronomische Club Prosper Montagné. De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd. De wedstrijd werd door de minister bevoegd voor Middenstand erkend als officiële meesterschapswedstrijd op basis van de wet van 13 mei 2009.

De kandidaten moeten vóór 15 juni 2016 een dossier indienen met drie recepten:

  • Europese kreeft met prei, champignons en Belgische oude kaas
  • runder-zesrib (ribeye) met merg, witloof, bieten en rapen
  • en als dessert Belcolade grand cru chocolade met baba, ijs of sorbet van passievrucht en basilicum

“Ik ben enorm verheugd dat Jean-Baptiste ambassadeur wil zijn van de ‘Prijs Prosper Montagné’. Hij zal advies geven aan de kandidaten en zal ook de jury voorzitten. Provoost Peter Goossens zal de technische jury samenstellen”, legt voorzitter Robert Van Landeghem uit. Er is ook opnieuw een prijs voor de ‘beste commis’ voorzien. De winnaar van deze titel mag een week stagelopen in een driesterrenrestaurant.”

De finale vindt plaats op maandag 3 oktober 2016 in Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge. Het wedstrijdreglement kan geraadpleegd worden op de website van Club Prosper Montagné.

                                               ©1952-2016 • Club Prosper Montagné