De finalisten voor de wedstrijd "Eerste Kok van België 2018" zijn bekend

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar een wedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de eerste kok van het land. Uit de talrijke inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd: Jamal Aïchi van restaurant L’Auberge de Thines (Nijvel), Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre (Maarkedal), Steven Buelens, chef-eigenaar van Hostellerie Lesco’ (Wetteren), Lukas Moonens, sous-chef van Brasserie Julie (Dilbeek), en Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant Fleur de Lin (Zele)Zij zullen op 2 oktober 2017 meedingen naar de felbegeerde titel van “Eerste Kok van België 2018”.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd “Eerste Kok van België” is namelijk op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De finale van de Prijs Prosper Montagné vindt plaats op maandag 2 oktober 2017 in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge. Dan moeten de kandidaten drie gerechten klaarmaken:

  • groenten en een kippenei met granen en/of zaden als garnituur.
  • eigentijdse versie van zeetong ‘Normande’
  • koffie, melkchocolade ‘Vietnam’ Belcolade en citrusvruchten.

Fabian Bail en Ignace Wattenberge waren twee jaar geleden als eens finalist en Lukas Moonens vorig jaar. Jamal Aïchi en Steven Buelens stoten voor de eerste maal door naar de finale van deze prestigieuze meesterschapswedstrijd.

Angelo Rosseel, chef-kok van het tweesterrenrestaurant La Durée in Izegem, is ambassadeur
van deze 65ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Peter Goossens (Hof van Cleve), provoost van de Keukenchefs, zal de technische jury samenstellen. Provoost-generaal Eddie Van Maele staat in voor het goede verloop van de wedstrijd.

                                               ©1952-2016 • Club Prosper Montagné