Wim Van Hecke uit Zele wint wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2016’

Wim Van Hecke

Wim Van Hecke, sous-chef van ‘Fleur de Lin’ te Zele, heeft vandaag de titel “Eerste Kok van België 2016” in de wacht gesleept. De Prijs Prosper Montagné is een culinair topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné.

De andere finalisten waren Fabian Bail (chef van restaurant ‘Paul de Pierre’ te Etikhove), Cédric Gourdin (chef van ‘La Ferme de Grambais’ te Nijvel), Glenn Verhasselt (chef van ‘Sir Kwinten’ te Lennik) en Ignace Wattenberge (sous-chef van hostellerie ‘L’Esco’ te Wetteren).

Tijdens de finale in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge moesten de kandidaten drie gerechten klaarmaken:

  • koude of warme bereiding van makreel met garnalen, waterkers en gember,
  • inlandse hoeveduif met groene kool, aardpeer, ganzelever en Lindemans Oude Geuze Cuvée René
  • en als dessert witte chocolade Belcolade met vanille, limoen en ananas.

De prijs voor de ‘beste commis’ gaat naar Hannes De Ryckere, commis van Glenn Verhasselt van restaurant ‘Sir Kwinten’ te Lennik. Hij mag een week stage lopen bij Peter Goossens in restaurant Hof van Cleve te Kruishoutem.

Jean-Pierre Bruneau van sterrenrestaurant ‘Bruneau’ was ambassadeur
van deze 63ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Peter Goossens, provoost van de Keukenchefs, stelde de technische jury samen. Provoost-generaal Eddie Van Maele stond in voor het goede verloop van de wedstrijd.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd “Eerste Kok van België” is namelijk op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

 

De finale van de Prijs Prosper Montagné vond plaats in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge. 

                                               ©1952-2016 • Club Prosper Montagné

Comments